Ziektebeelden

Diabetes type 2

Diabetes type 2 is een complexe ziekte waar voeding een grote rol bij speelt. Mensen met diabetes type 2 moeten vooral letten op de soort koolhydraten, maar ook het soort vet is belangrijk. Tijdens de workshop laat ik jou zien hoe je op een goede manier koolhydraat beperkte/arme gerechten maakt die vol zitten met goede voedingsstoffen, maar ook belangrijk: smaak.

Hypertensie

Hypertensie, of te wel een te hoge bloeddruk, is veelvoorkomend. Specifiek voor mensen die hypertensie hebben is het in een notendop belangrijk om de zoutinname te beperken, maar ook te letten op de innamen van verzadigd vet en snelle koolhydraten. Mensen die door hun hypertensie op hun zoutinname moeten letten hoeven niet smakeloze gerechten te eten en tijdens de hypertensie workshops ga ik jou laten zien hoe je je eten erg veel smaak kan geven, zonder dat je daar zout bij hoeft toe te voegen.

Hypercholesterolemie

Bij hypercholesterolemie, ook wel hoog cholesterol, is er sprake van een te hoog totaal en/of LDL cholesterol. Het is hierbij belangrijk om maaltijden te eten die hoog zitten in onverzadigde vetten, vezels, complexe koolhydraten en veel vitamines en mineralen. Tijdens de workshops ga ik laten zien hoe gerechten eruit kunnen zien die vol zitten met deze componenten en ook nog is lekker smaken!